Sæt www.dourun.com som din startside!
Tilføj www.dourun.com til Foretrukne (gælder kun Internet Explorer brugere)
Send en mail til en ven og fortæl om www.dourun.com
Polar RCX5 I + II
28-10-2011

Polar RCX5 I + IIPolar

INFOBOKS
Vejl. uds. kr. 2.699.-

Profil...
Nyt superur fra Polar med mulighed for tilvalg af fodpod, GPS, speed sensor og kadance sensor og med mulighed for brug af pulsmåling mens man svømmer. Med nem og hurtig tilkobling og skifte mellem de forskellige muligheder f.eks. fra speed sensor til fodpod.

Uret må være enhver triatlets drøm,

Funktioner:

• Automatisk aldersbaseret pulszone - slag pr. minut / %
• Gennemsnitlig og max puls pr. omgang
• Gennemsnitlig, min og max puls af træningspasset
• Maks puls (bruger indstillinger)
• Målzone baseret på puls, med synlig og hørbar alarm
• Manuel pulszone - slag pr. minut / %
• Maxpuls (aldersbaseret)
• Maxpuls (baseret på Polar Fitness-test)
• Polar Fitness Test
• Polar OwnCal® – kalorieforbrug med fedtprocent
• Polar OwnCode® (5kHz/2.4 GHz W.I.N.D.) - kodet transmission
• Polar sportszoner
• Polar ZoneOptimizer - personlige sportszoner
• Puls - slag pr. minut / %


Tekniske data:
• Vægt 46 gr.
• Batteritype: CR2032
• Vandtæt: 30 m


Indtryk...

Indtryk baseret på test af Lau Rosborg
Fysioterapeut, indehaver af Alleens fysioterapi og sportsklinik, motionstriatlet

Da jeg i den første tid, efter at have modtaget min nye gadget, Polars nye triatlet- eller endurance træningsur , med det mundrette navn RCX5, havde leget lidt med indstillinger og programmer havde jeg 2 ord i hovedet, super fedt design og uanede muligheder.

Design er jo altid en smagssag, men med den bløde lidt over-size 8-kant syntes jeg, at de har ramt plet. Som Louis Vutton har røde såler, som sit varemærke på sko og støvler, har Polar altid et rødt ”O” og mindst én rød knap. Uret bliver da også lagt mærke til, hvis det bruges i dagligdagen.

Jeg skal ærlig indrømme, at mulighederne er ikke udtømte endnu, jeg er endnu ikke nået ud i hjørnerne at urets formåen, det kommer senere.

Mit mål var at få mig en fortrolig træningspartner inden årets store mål, Challenge Copenhagen . at få det indarbejdet i mine krydstræninger og distanceløb.

Jeg ville gerne lege lidt med min kadance, både på cykel og i løb.

Jeg er det man kalder supermotionist, en mand, sportslig oppe i årene, som er faldet for triatlonsporten.

Mit bekendtskab med trænings- og pulsure startede med et billigt Sigma, derefter fulgte Garmin 305, Suunto TC3 og nu leger jeg lidt med Polar RCX5. Jeg har et meget ambivalent forhold til træningsure, på den ene side fantastisk spændende, givende og nødvendigt, for at optimere sin træning og analysere sine løb. På den anden side kan det tage glæden og oplevelsen af sansningen af træningen fra én.

Det er lidt ligesom badevægten, skal man op på den dagligt, eller hver 14. dag og så efterrationalisere på resultatet.

Det værste ved nye gadgets er, at de skal indstilles, kalibreres og startes op. Det kræver de 3 T’er, tid, tålmodighed og mere tid.

Polar har en udførlig dansk manual liggende på www.polar.dk og en rigtig god hotline på 4541 0530.

Jeg fik startet min polarpersonaltrainer.com op og fik overført mine træningspas, i første omgang på ren puls/tid, men også med fart da stride-sensoren først var kalibreret.

Indrømmet, jeg er nok mest den analytiske. Jeg elske at lege med tider, pulsresultater, kadence og fart. Polar RCX5 gør det nemt, når den først er sat op, det er nemt at aflæse displayet, nemt at skifte mellem visninger, ment at overfør resultater til.

Det sidste jeg er gået i gang med er min pace-trainer, men mere om det senere………….god træning.


TEST del II - opfølgning

Efter 9 måneders brug er jeg ved at være helt fortrolig med min Polar RCX5. Jeg har fået brugt den til både svømning cykling og løb. Jeg har indstillet og re-indstillet indstillingerne på uret, så jeg får de rette oplysninger i forhold til træningspasset. Jeg har arbejdet meget med kadence, både i forhold til cykling og løb og her har den virket upåklageligt. Den har været med i 2 længere konkurrencer og har virket upåklageligt.

Stadigvæk er jeg glad for designet, her mener jeg stadig at Polar har ramt plet.

Det helt store spørgsmål når jeg sammenligner Polar og Garmin er spørgsmålet om GPS, extern eller integreret. Det har taget tid at vænne sig til at skulle påmontere en ekstra gagdet på armen.

I forvejen bruger jeg ofte musik på løbeturene, så med GPS G5 følte jeg mig lidt overplastert i starten. Når man først har vænnet sig til det, så er fordelene klare. Der er klart længere batteritid end på de integrerede GPS-ure.

Min Garmin holder 10-12 timer efter 4 års brug, Polar RCX5 G5 holder 20 timer og selve uret i 9-10 mdr på batteriet.

Når det så er sagt, så vil de begge blive udfordret af smartphones træningsprogrammer som RunKeeper og Emondo. Når de telefonerne først er blevet lettere og bedre beskyttet, så vil du have det hele i én, kontakt til omverdenen, musik, registrering af din træning og en coach/pacer i øret.

Men indtil da er jeg glad for min RCX5, jeg har den jo sådan set lige ved hånden.

Resultaterne bliver generelt også langt ind i ”personaltrainer”, hvor de bliver analyseret. Men at sige, at jeg er nået til bunds i programmet, ville være løgn.

Der er uanede muligheder, der kan derudover tilkøbes en pro-version. Skulle Polar Danmark lave en virkningsfuld markedsføring, ville det være små lokale work-shops på 1½-2 timer med en ”nørd”.

En anden fordel ved ur-løsningen er at det fungere under alle forhold. Alle dele er vandtætte; uret til 30 meter og G5 gps enheden er vandtæt efter ipx7 standarderne der siger maks 30 minutter på maks 1 meters dybde. Dermed er G5 heller ikke egnet til badning og svømning. Men det er selve uret.

Et af de bedste små features i RCX5, er muligheden for at skifte mellem trænings-views uden at bruge knapperne, før den kort op til pulsmåleren og den vil automatisk skifte til næste view, se det er innovativt.


Du kan læse mere om Lau Rosborg ved at klikke her!

Links...
- Polars hjemmeside

-- A N N O N C E -- -- A N N O N C E -- -- A N N O N C E --
 
Bøger
Løbebriller
Løbestrømper
Løbetøj Kvinder
Løbetøj Mænd
Løbskalender 2015
Plejemidler
Pulsure
Sportsenergi
undertøj Kvinder
Undertøj Mænd
Kampagneoversigt

 
 
 
 
 

Copyright © 1999-2017 dourun.com - All Rights Reserved